O gustare delicioasă și sănătoasă, rapidă, pentru pachetul de prânz sau chiar ca desert. Merită încercată chiar dacă nu vă plac morcovii, s-ar putea să vă răzgândiți. 😉

Ingrediente:
- 2 morcovi mari, rași
- 150 g curmale sau pastă de curmale
- 5 kg biscuiți zdrobiți
- 4-5 linguri de migdale sau nuci măcinate
- Puțin suc de lămâie
- Fulgi de cocos sau zahăr decorativ pentru rulat
Preparare:
- Fierbeți curmalele până se înmoaie, afânați pulpa de curmale cu apă fierbinte dacă este necesar, apoi pasați-le cu un blender de mână până devin cremoase.
- Dați morcovii pe răzătoare fin cu o răzătoare cu orificii mici.
- Amestecă morcovul ras, piureul de curmale, biscuiții zdrobiți, migdalele (nucile) zdrobite, sucul de lămâie și lasă amestecul să stea puțin.

- Faceți bile și rulați-le prin fulgi de cocos sau zahăr decorativ. Chiar și mânuțele mici pot fi pricepute la modelarea și rularea bilelor. 🥰

