Aceste bile de castane, fără coacere, învelite în ciocolată, arată grozav în cutia ta cu gustări de toamnă și sunt și mai delicioase. 🌰
O rețetă simplă pe care chiar și copiii o pot face. 🧑🍳 Nu conține lapte sau ouă, așa că poate fi consumată în cadrul unei diete vegane sau în caz de alergii alimentare.
Ingrediente:
- 500 g biscuiți măcinați
- 200 g de margarină
- 1 pachet (250 g) de pastă de castane (de preferință naturală, fără zahăr)
- 150 g pastă de curmale (sau zahăr pudră)
- 1 dl aromă de rom
Pentru glazura de ciocolată:
- 100 g ciocolată neagră
- 1 lingură de ulei
Amestec biscuiții zdrobiți, margarina, pasta de castane, pasta de curmale și aroma de rom, las să stea puțin, apoi formez bile. Topesc ciocolata neagră la baie de apă și o amestec cu 1 lingură de ulei. Înmui biluțele de castane în ciocolata neagră folosind o scobitoare, apoi le răcesc la frigider sau chiar la congelator.
