Diós (hó)kifli

Croissant cu nucă (zăpadă)

Omida în preajma Halloweenului Poți face și 🐛 din aceste cornete de zăpadă, care sunt foarte delicioase și rezistă mult timp.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g unt (sau margarină dacă îl doriți fără lactate)
  • 75 g nuci măcinate (sau chiar migdale)
  • 50 g zahăr pudră

Pentru sosul de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 lingură de ulei de gătit

Făină cu untul, apoi adăugați nucile măcinate și zahărul pudră și frământați aluatul. Împărțiți-l în două jumătăți și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 30 de minute.

Întindeți bețișoare mici de aluat și așezați-le pe o tavă de copt sau, dacă doriți omizi, apăsați-le în tava de copt pentru croissante cu vanilie din silicon Tescoma până la marginea adânciturilor. Coaceți croissantele timp de 20 de minute la 150 de grade.

Pentru sosul de ciocolată, topiți ciocolata neagră la baie de apă și amestecați cu 1 lingură de ulei de gătit. Înmuiați cele două capete ale croissantelor în sosul de ciocolată, apoi lăsați-le să se întărească la frigider.

Dacă doriți un cornet de zăpadă tradițional, rulați cornetele prin zahăr pudră în loc de sos de ciocolată.

Înapoi la blog

Ce părere ai despre acest articol?

Comentariul tău va apărea pe site după aprobare.