Mézeskalács recept

Cele mai bune 3 rețete de turtă dulce pe care le-am încercat vreodată

Echipa Minimatiné a adunat rețetele lor preferate de turtă dulce, pe care le împărtășim acum cu voi!

TURTĂ DULCE MOALE INSTANT

Sursa acestei rețete se pierde în negura trecutului, păstrăm proporțiile ingredientelor într-o mică broșură. Am inovat-o atât de mult încât, în loc de tradiționalul condiment pentru turtă dulce, folosim amestecul oriental de condimente pentru turtă dulce de la Ázsia Bt., situat pe strada Pipa, în spatele Pieței Fővám, care are o aromă puțin mai puternică, și adăugăm și un vârf de cuțit de cuișoare măcinate.

Amestec ingredientele uscate.

  • 1 kg făină (de obicei folosesc făină albă de spelta, dar merge și făina albă simplă, îmi plac cel mai mult făinurile Szabó)
  • 20 kg zahăr pudră
  • 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • condiment oriental pentru turtă dulce (eu adaug două linguri mari)
  • coajă de portocală organică, rasă

Amestec ingredientele umede.

  • 300 ml unt topit (călduț)
  • 2,5 dl miere
  • 3 ouă întregi

Adaug ingredientele umede peste cele uscate și amestec bine. Aluatul poate fi prelucrat imediat. Dacă este foarte elastic, îl punem la frigider pentru 20-30 de minute. Apoi îl întindem, îi dăm formă, îl decorăm, îl coacem și îl scriem, cum ne place. După ce s-a răcit, îl depozităm în cutii metalice.

+ 2 REȚETE PREFERATE DE TURTĂ DULCE

TURTĂ DULCE MOALE DE PE PLANETA AROMEI

Ingrediente:

  • 34 kg făină
  • 350 g de unt
  • 20 kg miere
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • (2 lingurițe amestec de scorțișoară, nucșoară și cuișoare sau condimente pentru turtă dulce)

Cel/Cea/Cei/Cele Rețetă de la Taste Planet E atât de simplu: amestecă totul, înfășoară în folie, dă la frigider peste noapte. A doua zi, taie blatul și aluatul cu făină, întinde-l la o grosime de jumătate de cm, taie-l în bucăți și coace-l la 180 de grade până se rumenește (aproximativ 6-8 minute). Sfat: aluatul este asemănător cu cel Linzer, puțin greu de întărit, dar frământă-l cu insistență și va ieși o gălușcă frumoasă.

TURTĂ DULCE CLASICĂ DIN SK

Ingrediente:

  • 125g miere
  • 1 pachet de amestec de condimente pentru turtă dulce
  • 150g unt
  • 150g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 500g făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • Coajă rasă de la 1 portocală

Către scriitor:

  • 1 albuș de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe suc de lămâie

Bucătăria Strazii turtă dulce clasică Rețeta este și preferata noastră: amestecați zahărul brun și ouăle până se fac spumă, adăugați amestecul de miere și unt, apoi adăugați treptat făina amestecată cu bicarbonat de sodiu, sare și coajă de portocală rasă. Veți obține o masă moale și lipicioasă. Înfășurați-o în folie de aluminiu și puneți-o la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Scoateți din frigider, lăsați masa să se dezghețe puțin și întindeți-o pe un blat înfăinat la o grosime de aproximativ 4 mm și decupați-o cu formele preferate. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 8-10 minute, doar până când prind puțină culoare (atenție, se ard ușor!). Scoateți din cuptor, lăsați turtele dulci să se răcească, apoi decorați-le cu cremă de unt.

PERII:

Ne plac formele clasice, dar puteți folosi orice formă de biscuiți, chiar și cele cu dinozauri!

Formele de biscuiți de la Tescoma sunt fabricate din plastic rezistent, de primă clasă, și pot fi spălate în mașina de spălat vase.

Această formă mare de biscuiți cu dinozauri nu este doar excelentă pentru prepararea turtei dulci, ci este și o alegere perfectă pentru biscuiți, produse de patiserie, pizza sau chiar clătite.

Formă de biscuițiWilton cu omuleț de turtă dulce are o margine din silicon îngroșată pentru a fi confortabilă pentru mânuțele mici!

Puteți găsi mai multe forme de biscuiți suplimentare aici și forme de sandvișuri aici !

Sursa: minimetine.hu Imagine: Unsplash

Înapoi la blog

Ce părere ai despre acest articol?

Comentariul tău va apărea pe site după aprobare.