Mărul este o opțiune excelentă de gustare – este sănătos, delicios și pe placul copiilor! După ce este tăiat, însă, devine maroniu. Caserolele ermetice cu închidere etanșă întârzie procesul de brunificare, însă, mulți copii nu vor mânca merele, dacă acestea își pierd aspectul plăcut... Noi îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru ca merele să-și păstreze culoarea. 😎
Apa sărată
Sarea întârzie procesul de brunificare a merelor, fără a schimba prea mult gustul acestora. Adăugați o jumătate de linguriță de sare într-un bol cu apă, apoi așezați merele feliate în apă timp de aproximativ 10 minute. Apoi scurgeți apa, uscați feliile de măr cu ajutorul unui șervețel și păstrați-le la frigider într-un recipient ermeric până la utilizare. Nu vor avea gust sărat!
Apa cu gheață
Temperatura redusă încetinește declanșarea enzimelor responsabile pentru oxidarea merelor.
Sucul de lămâie
Acidul citric încetinește oxidarea, astfel merele rămân proaspete și își păstrează culoarea mai mult timp.
Banda de silicon
După ce ați feliat mărul cu un cuțit sau cu un feliator de mere, prindeți feliile cu ajutorul unei benzi de silicon, astfel feliile vor fi mai puțin expuse la oxigen și se vor oxida mai încet.
Feliere
Feliați mărul astfel încât să rămână întreg la bază. Ulterior poate fi consumat la fel ca o portocală.
Clătire cu apă rece
S-ar putea ca o simplă clătire cu apă rece și apoi uscarea cu ajutorul unui șervețel să fie suficientă!
Se recomandă folosirea merelor proaspete și crocante, care își păstrează culoarea mai mult timp decât soiurile moi. Încercați să folosiți fructe proaspete tot timpul! Păstrați merele feliate într-un recipient sau ambalaj ermetic pentru a reduce oxidarea.
