Ursulețul este drag pentru foarte mulți copii. Cu ajutorul formei de copt din silicon Teddy poți prepara ursuleți gustoși și sănătoși.
Aceasta este o rețetă vegană, fără lactate, ouă și soia, astfel este potrivită și pentru copiii care suferă de alergii alimentare.😊
Această cantitate este suficientă pentru a prepara 6 ursuleți.
Timp de pregătire: 10 minute, timp de preparare: 15 minute
- 100 g făină de grâu
- 100 g făină integrală
- 1 vârf de cuțit de sare
- 65 g zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 200 ml apă
- 5 linguri de ulei
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/2 linguriță de cacao
- puțină margarină pentru uns
Preparare:
Cerneți făina într-un bol, apoi adăugați sarea, zahărul, zahărul vanilat, bicarbonatul și praful de copt. Adăugați apoi, apa, uleiul și sucul de lămâie. Scoateți 3 linguri din această compoziție și amestecați cu cacao. Compoziția cu cacao o vom folosi la tălpile ursuleților.
Ungeți forma de copt din silicon Teddy cu margarina încălzită. Adăugați puțin din amestecul cu cacao pentru a forma mâinile și picioarele ursuleților (sau părțile care doriți să fie maro😊)
Introduceți tava de copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți ursuleții timp de 15 minute. Puteți verifica cu o scobitoare dacă sunt copți înainte de a-i scoate din cuptor.
Se potrivesc de minune în caserolele alimentare Yumbox Panino și Bento Three / Bento Five 😉
